| Wydrukuj

Czym jest kuchnia polska? Odpowiedzi na to pytanie poszukał prof. Jarosław Dumanowski z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu. Nie tylko zaproponował zbiór przepisów, które zostały zinterpretowane przez kucharzy z Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, pracujących pod kierunkiem Macieja Nowickiego, ale przywołał też kontekst historyczny. Opracowanie (do pobrania) ma być przyczynkiem do rozważań nad dalszym kształtem programu – zachęca Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

Opracowanie powstało w ramach projektu „Kanon kuchni polskiej”, zainicjowanego przez ministra rolnictwa i rozwoju wsi, z okazji 100. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości

Uwagi i opinie prosimy przesyłać do 30 września 2019 r. na adres e-mail:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Źródło - www.gov.pl/web/rolnictwo


Ostatnio zmieniany: